Editorial “Postasul”, dec 2016 – Final de an. Punct si de la capat!

img_2947Anul 2016 a fost un an ce ne-a incercat din greu pe noi toti, dar cu siguranta nu a fost un an rau. Provocarile uriase ale anului ce tocmai sta sa se incheie, concretizate la nivelul Postei Romane prin continurea efortului de stingere a datoriilor istorice înregistrate pentru perioada anterioară anului 2012 şi asigurare a fluxului de numerar necesar activităţii curente, doua proteste ale angajatilor, nemultumiti de salarii si condițiile de muncă, decizia dificila a unor optimizari a resurselor umane, proces firesc insa pentru gigantismul acestei companii ce activeaza intr-o piata competitionala din ce in ce mai dura, sincopele intervenite in procesul capitalizarii CNPR ar putea crea senzatia ca lucrurile nu au mers perfect.

Cu toate acestea, anul 2016 este si un an in care am reusit sa inclinam pozitiv balanta financiara, iar Posta Romana si-a crescut potenţialul de business si a avut realizari demne de luat in seama, si ma gandesc la serviciul PostCollect, care a fost extins in peste 200 de oficii si a câştigat în 2016 premiul pentru cel mai inovativ produs al anului, intrarea pe piaţa asigurărilor de sănătate în sistem privat, printr-un produs nou Poliţa Aromedica Poşta, lansarea cu succes a produsului e-mandat pe platforma web a Poştei Române, precum si a serviciului mandat incasare facturi.

Prioritatile noastre pentru 2017 rezida in continuarea mentinerii indicatorilor economici in trendul pozitiv al ultimilor doi ani, prioritizarea investitiilor atat de necesare companiei si mai ales capitalizarea, care va amplifica potenţialului de succes şi avantajele competitive ale acestei organizatii de traditie, materializate într-un brand naţional foarte cunoscut, un capital uman substanţial şi calificat şi o infrastructură operaţională foarte bine structurata.

Lucrurile bune nu vin niciodata peste noapte,
dar atâta vreme cât există voinţă politică şi un management performant, lucrurile se pot rezolva. In lipsa performantei individuale insa nu poate exista performanta colectiva. Este imperios necesar ca fiecare dintre noi sa constientizeze acest lucru si sa intelegem ca performand impreuna, vom creste veniturile companiei si automat vor fi create si premisele financiare necesare, care sa conduca la condiții mai bune de muncă si salarii mai bune.

Raman increzator in aceasta companie si mai ales in oamenii ei si imi reafirm convingerea ca prin determinare si perseverenta vom putea atinge acest deziderat: Posta Romana – o companie de succes, puternic ancorata în competiţia celor mai puternici actori ai serviciilor poştale de pe piaţa locala si regionala.

Sfarsitul de an aduce insa nu doar momente retrospective sau planuri de viitor. Magia Sfintelor Sarbatori de Craciun ne invaluie si cred ca ne ofera si ocazia unor momente de ragaz inconjurati de familie. Sunt onorat sa transmit fiecarui postas in parte ganduri de prosperitate, liniste, bucurii si intelepciune. Va urez un sincer La multi ani si sa aveti parte de sarbatori frumoase alaturi de cei dragi!

Cu prietenie,

Alexandru Petrescu

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *